Pagani Huayra



Pagani a decis să rupă tăcerea. Pe urmele lui Zonda va călca un supercar cu motor Mercedes AMG, de 700 de cai putere, botezat Huayra.

După o îndelungă aşteptare, întreţinută de mai multe teasere video, Pagani a decis să dezvăluie publicului urmaşul lui Zonda, botezat, aşa cum am anticipat, Huayra. Cea mai nouă creaţie a companiei lui Horacio Pagani vine după şapte ani de dezvoltare meticuloasă, în care principalul element de inspiraţie a fost vântul. De aici şi numele supercarului.

Cum era de aşteptat, modelul exotic reînnoieşte colaborarea dintre Pagani şi divizia de performanţă AMG a celor de la Mercedes. Aţi ghicit. Sub caroseria frumos conturată se ascunde un propulsor cu rădăcini germane, un V12 biturbo de 6.0 litri, capabil să dezvolte un total de 700 de cai putere şi un cuplu motor de 1000 de Nm. Unitatea cu doisprezece cilindri este asistată de o transmisie secvenţială cu şase rapoarte, poziţionată transversal.
Resursele oferite de agregatul AMG vor fi suficiente pentru a imprima performanţe notabile supercarului Pagani, care cântăreşte doar 1350 de kilograme, repartizate foarte bine pe ambele axe, cu un raport 44/56. Potrivit comunicatului oficial, Huyra devine astfel cel mai uşor reprezentant al segmentului.

Deşi Pagani nu a publicat detalii legate de timpul scurs între 0 şi 100 de km/h, este foarte probabil ca Huayra să impresioneze la acest capitol, garantând în acelaşi timp o viteză superioară valorii de 370 km/h.

0 comments: